2017. január 23., hétfő

Téli álmok

Minden évszaknak megvan a maga bája, a téli táj nyugodt, békés világa is inspirálhat bennünket otthonunk kialakításában. A hosszú, hideg estéken hajlamosak vagyunk összekuporodni a kanapén egy jó könyv és egy forró ital társaságában. Ha nem szeretjük a mínusz Celzius fokokat, gondoljunk az ablakon kirajzolódó jégvirágokra, mert minden évszakban érdemes a kedves, pozitív élményeket keresni.


A karácsonyi dekorációkat általában már Vízkereszt után elpakoljuk, de néhány mécses, gyertya kellemesebbé teheti a téli estéket. Melegséget csempészhetünk otthonunkba pihe-puha takarókkal, szőrmék és kötött anyagok is sok lakberendezési áruházban most már jelentős kedvezménnyel kaphatók.



Már nem kell feltétlenül kémény, ha kandallót szeretnénk.  A biokandallók széles választékban állnak rendelkezésünkre, az asztalitól a térben elhelyezhetőn át, egészen a falba süllyesztettig.



A tél tompa színei, a tompa barna, szürke, bézs - nem feltétlenül hideg színek akkor sem, ha fehérrel párosítjuk őket: 



Dekoráljunk a természet kincseivel: bogyók, gallyak, toboz, fenyő, dió - mind ott hever a lábunk előtt, csak össze kell szednünk őket (vagy ősszel össze kellett volna szednünk őket). Olyan téli motívumok, amelyek nemcsak a karácsonyhoz kapcsolódnak - hóember, hópehely, szánkó, korcsolya is a téli csendélet része lehet:





És aki már nagyon várja a tavaszt, nyugodtan vegye meg az első hagymás növényeket a jácint és a nárcisz ugyis belopja majd magát a kosarunkba a következő heti bevásárlásunk alkalmával :)




 Képek: Pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése