2017. május 10., szerda

Vidéki romantika

A vadszőlővel befutott falak, harang, óra, mintha egy varázslatos helyre érkeztem volna. Az igazság az, hogy csak nagyon nehezen tudom megfogalmazni az érzést, ami itt töltött el. A négytagú család beengedett otthonukba, és a házigazdák megengedték, hogy ezt most elétek is tárjam. 

Egy kis bodrogközi falucskában járunk Felvidéken. Délelőtt érkezem, nagyon izgatottan és kíváncsian gurulok be az utcába. Kerítés nincs, a porta határát jelezve - egy jámbor jószág legel az út szélén. Óvatosan félreállok, kicsit feszengve, hogy az idillbe egy autóval érkezem. Talán ha biciklin jöttem volna... igen, az jobb lett volna, csak egy baj van, nincs biciklim. Házigazda elém jön, álljak kicsit arrébb, mert a kecske a szarvával így eléri, meg fogja karcolni a kocsit. Arrébbállok, beinvitál. Már a kertben elakad a szavam.. Fifi (a négylábú családtag) kiszalad, megvizsgálja a vendéget (engem), és azt hiszem hamar össze is barátkozunk.

Szívélyesen köszönt a háziasszony, és a kertben foglalunk helyet.  Máris terülj-terülj asztalkámat varázsol a teraszra, és beszélgetni kezdünk.

A ház a falu végén, egy elég nagy telken áll. Minden részlete jól kitalált, átgondolt tervezés. Az osztott ablakok, a falak nélküli terek. A házban a bejárati ajtón kívül csak a fürdőszobának van ajtaja. A földszint egy hatalmas családi tér, azonnal megállapítom, milyen jó lehet itt gyereknek, feleségnek, férjnek lenni. 

De beszéljenek helyettem a képek, egyébként sem tudom leírni, mekkora élmény volt itt vendégnek lenni! 

Köszönöm Tünde és Béci!!!

A ház és a terasz, festett fa kerti bútorokkal

Vadszőlővel befutott falak


Fifi fogad, igazi házörző

aki szeret a közelünkben lenni 

Nappali


Nappalirészlet

Nappalirészlet, alacsony parapet, porcelán-csendélet

"Nagyifotel" pont jó helyen!


A házat kreatív gyerekek lakják

Egyedi, saját tervezésű bútorok a gyerekszobában

Kézzel épített gyermekbirodalom

Igazi családi otthon

Étkező

Étkezőrészlet - konzolasztalka

Fűszer- és gyógynövény szárítmányok

Konyharészlet


"Aki mást felvidít, maga is felüdül" 

Finomságok gyűjteménye

Minden részlet a helyén

Imádnék itt mosogatni!! Komolyan!!

Fifi úgy dönt megpihen

Igazi kiállítás




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése